Látogatóink száma:

Cikkek

"A csoda benned van" - karácsonyi műsor Felsőszeliben

A Széchenyi István Alapiskola 2017. december 21-én hagyományos karácsonyi műsorral ajándékozta meg a szülőket, nagyszülőket és az érdeklődő közönséget.

Az adventi időszak kiemelkedő rendezvénye ez, mert – ahogy a szülők mondják – a műsor teremti meg számukra a karácsonyi hangulatot, lélekben felkészíti őket a közelgő ünnepre. Mindkét Szeli lakossága részéről minden évben nagy figyelem kíséri a gyermekek műsorát, amit a zsúfolásig megtelt kultúrház látványa ezúttal is bizonyított.

A műsort egy testvérpár nyitotta meg: Mihalovič Veronika szavalata után kisöccse, Marcell régi adventi népéneket adott elő. Veronikát Morovics Ibolya készítette fel, az elsős kisfiúval pedig édesanyja tanította meg az adventi éneket.

Ezt követően az iskolai énekkar, a Csalogány következett – Lénárt Krisztina és Mészáros Magdolna vezényletével igazi karácsonyi hangulatot varázsoltak a színpadra. A Mindenütt a Földön című dalt gitáron Renczés Balázs kísérte.

A zeneiskolások műsorbetétjében fellépő tanulók a következők voltak: Ferdinand Viktor, Lóci Dávid, Pónya Ferenc Dániel, Takács Eliška és Beáta, Horváth Zenkő Veronika, Kontár Máté és Németh Natália. Felkészítőjük a zeneiskola tanára, Gabriel Kudry volt.

A műsor elmaradhatatlan része az igazgatónő és a Szülői Tanács elnökének ünnepi beszédei. László Ildikó igazgatónő a nézőkhöz szólva rámutatott arra, hogy az iskolai közösségben ugyanúgy átéljük a karácsonyt, mint otthonainkban, és rámutatott arra is, hogy az ünnep lényege a Szeretet, mely a szívünk legmélyén születik meg. Az igazán jól működő közösségek mindig csodákra képesek, s mindezt maga a szeretet könnyíti meg – ez az igazi összetartó erő mindannyiunk életében. Az igazgatónő után Horváth Judit, a Szülői Tanács elnöke szólalt fel, aki szintén az ünnep lényegéről elmélkedett, kiemelve, hogy a karácsonyi műsor valóban igazi ajándék a szülők és a falu számára, majd mindenkinek megköszönte egész évi, iskolát segítő munkáját.

A műsor a kisebbek irodalmi színpadának fellépésével folytatódott, akik egy hagyományos betlehemest adtak elő nagy sikerrel. Felkészítőjük Pónya Zsuzsanna volt.

A felső tagozatos táncosok, a Höcögők tánccsoportja ezúttal gömöri táncokat mutatott be óriási sikerrel Molnár Beáta vezetésével. A talpalávalót a Bicskás zenekar szolgáltatta. A nagyok után ismét a kicsik következtek, ők is énekkel, majd tánccal színesítették a műsort. Őket Simkó Mária készítette fel.

A szeliek minden iskolai műsoráta felső tagozatosok irodalmi színpada zárja.Ideielőadásuk a„A csoda benned van” címet viselte. Az összeállítás már az ünnepi fényeket idézte – szebbnél szebb verssel, énekkel. Az irodalmi színpad vezetője Nogely Mónika. Az érdeklődők a bejáratnál megvásárolhatták a Sulisok(k) című iskolai diáklap karácsonyi számát. A műsor gyermekkonferálói Mihalovič Veronika és Bedecs Patrik voltak.

Iskolánk karácsonyi műsora az idén is nagy sikerű rendezvény volt. Köszönet a tanulóknak és felkészítőiknek, hogy ilyen különleges ajándékot készítettek számunkra, felkészítve lelkünket az ünnep varázsára.

Az eseményhez tartozó képgalériák:

2017_12_21 Karácsonyi műsor főpróbája

2017_12_21 Karácsonyi műsor - Szabados Laci bácsi képei

Névnap

Köszöntsük Jónás, Renátó
nevű ismerőseinket!