Látogatóink száma:

Cikkek

Ünnepi műsorral emlékeztünk

Iskolánk évente ünnepi műsorral emlékezik meg az 1848-49-es forradalomról és szabadságharcról. 2015. március 16-án a megemlékezés a Csemadok helyi alapszervezetével együtt koszorúzással kezdődött a temetőbeli kopjafánál. 

Renczés Ágoston szavalata után Szalai Gyöngyi pedagógus mondott ünnepi beszédet. Az ünnepélyt - amely a Szózat közös eléneklésével zárult - a Rozmaring vegyeskar éneke tette meghatóvá.

A művelődési házban az iskolai műsort Hervay Mária Lujza szavalata nyitotta meg. Felkészítője Morovics Ibolya volt. Ezt követte a látványos Palotás a felső tagozatos táncosok előadásában. A tánccsoport vezetője Molnár Beáta. Az iskola igazgatónője, László Ildikó ünnepi beszédének központi gondolata a nemzeti hovatartozás felemelő és belső tartást adó érzése volt. Az igazgatónő kiemelte, hogy ne féljünk követni elődeink példáját, ugyanakkor a siker titka az összefogásban van, miként azt a „legnagyobb magyar”, Széchenyi vallotta: „Egynek minden nehéz, soknak semmi sem lehetetlen.”

Az iskola tanulói mindig szép sikereket érnek el a Tompa Mihály Vers-és Prózamondó Versenyen. Az idén sem volt ez másképp, többen is továbbjutottak a kerületi fordulóba. A műsorban az ő sikeres produkciók közül is hallhatott a közönség némi ízelítőt. Először két alsó tagozatos tanuló szerepelt: Mihalovič Veronika és Takács Beáta. Felkészítőjük Szalai Gyöngyi volt.

A kisebbek szavalatai közben az iskolai énekkarok (kicsik és nagyok) katonadalokat énekeltek. Az énekkarok vezetői Mészáros Magdolna és Simkó Mária. A műsor további részében a Topogók gyermekjátékokat elevenítettek fel. A kicsik tánccsoportjának vezetője Simkó Mária. A felső tagozatos vers- és prózamondók produkciói közül is hallhattak hármat a nézők Pleva Levente, Horváth Zenkő Veronika és Lenárt Dóra előadásában. Felkészítőjük Morovics Ibolya volt.

Iskolai műsorainkban mindig kedves színfoltként hat a legkisebbek irodalmi színpada. Idén a „Minden felnőtt volt egyszer gyerek” című humoros összeállítást mutatták be. Az alsó tagozatos irodalmi színpad vezetője Pónya Zsuzsanna.

Az ünnepi műsort a hagyományokhoz hűen a legnagyobbak irodalmi színpada zárta. Ők egy ifjúsági színdarabot adtak elő „Petőfi szülei” címmel. Az irodalmi színpad vezetője Nogely Mónika. A gyermekkonferálók Tončko Klaudia és Berényi Kristóf kilencedikes tanulók voltak, a műsort összeállította és a konferáló szöveget Jakubecz Márta írta. Az iskolai műsor befejezéseként a nézők a gyermekekkel együtt tiszta szívből énekelték nemzetünk himnuszát.

Az eseményhez tartozó képgaléria

Névnap

Köszöntsük Jónás, Renátó
nevű ismerőseinket!