Látogatóink száma:

Kodály Galántája – Gyermekkarok Találkozója

A Kodály-év egyik kedves rendezvényére került sor december 5-én Galántán, mégpedig a Kodály Galántája nevet viselő Gyermekkari Találkozóra, melyet a Nemzeti Művelődési Központ szervezett.

A szervezők nevében Knapp Margit nyitotta meg a találkozót a járási székhely művelődési házában. Hangsúlyozta a zenei találkozók létjogosultságát, a gyermekkarok versenyen kívüli bemutatkozását, ill. annak fontosságát.

A mostani találkozóra négy kórus fogadta el a meghívást, mégpedig a felsőszeli Széchenyi István Alapiskola Kicsinyek Kórusa, Simkó Mária vezetésével, a Csalogány Gyermekkar, Mészáros Magdolna vezetésével, továbbá a párkányi Ady Endre Alapiskola Primulácska Gyermekkara  Hanza Rolanda karmesterrel. Galgócról a Művészeti Alapiskola Hlohovčatá énekkara Martina Baračková karnaggyal szintén nagy sikerrel mutatkozott be.

A felsőszeli gyermekek Kicsinyek Kórusa gyermekdalokat, népdalokat énekeltek, dicséretet érdemelnek a szólisták, többek között Horváth Krisztián, Perleczky Rozina, Pónya Boglárka, Németh Zsófia és Mihalovič Marcell.

A Csalogány gyermekkar most az Ág Tibor gyűjtötte népdalcsokorral szerepelt. A kellemes hangulatú délelőtt gyorsan eltelt, a szereplők és a közönség nagyon szép zenei élményekkel tértek haza.