Látogatóink száma:

Indulj el egy úton…

Az idei tanévben bekapcsolódtunk az Indulj egy egy úton… természetismereti turisztikai vetélkedőbe, melynek kiírója a Seregélyesi Baptista Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskola. 

Három csapat vesz részt iskolánkból a versenyben:

5. oszt.: Perleczky Fruzsina, Erdélyi Flóra, Szabó Réka, Horváth Viktória

7. oszt.: Erdélyi Bálint, Berényi Mátyás, Hagony Zoé, Osztényi Zolta

8. oszt.: Lénárt Dóra, Pleva Levente, Bedecs Patrik, Kovács Tamás.

A három fordulós verseny végéhez közeledünk, megismerkedtünk a Rockenbauer Pál által jegyzett filmsorozattal, barangoltunk a Tátrában  - kerestük a magyar vonatkozású turisztikai helyeket, túráztunk a Börzsönyben, a Pilisben, a Visegrádi- és Budai-hegységben, meglátogattuk a Himalája nyolcezreseit, megtudtuk, ki volt Erőss Zsolt és Kiss Péter, és azt is, hogy 2017-ben 20 éves volt a Duna-Ipoly Nemzeti Park. Egyszóval kutattunk, kerestünk, rajzoltunk.

A harmadik, utolsó forduló egyik feladata volt, hogy készítésünk túranaplót: menjünk ki a szabadba, túrázzunk, fényképezzünk, a tapasztalatainkat pedig írjuk le. A Felsőszeli – Alsószeli – Kandia-tó – Körtvélyes – Felsőszeli útvonalat választottuk. Útközben körbejártuk a tavat, megnéztük a régi zsidó temetőt és a volt szeszgyár épületét. A zimankós időjárás ellenére jókedvűen, de kissé fáradtan értünk vissza a iskolába, s ígéretet tettünk, hogy a túránknak lesz még folytatása.

Az eseményhez kapcsolódó képgaléria