Látogatóink száma:

Indultunk egy úton

Ebben a tanévben bekapcsolódtunk a seregélyesi iskola Indulj el egy úton..., az Országos Kéktúrát népszerűsítő honismereti versenyébe. A háromfordulós verseny levelező részében három csapattal vettünk részt.

A csapatok a következők voltak:

5.oszt.: Erdélyi Flóra, Perleczky Fruzsina, Horváth Viktória, Szabó Réka

7.oszt.: Erdélyi Bálint, Hagony Zoé, Osztényi Zolta, Berényi Mátyás

8.oszt.: Bedecs Patrik, Lénárt Dóra, Pleva Levente, Kovács Tamás

A levelező forduló eredményeit március végén kaptuk meg, mely szerint az ötödikesek a 10. helyről bejutottak a döntőbe, a hetedikesek a 25., a nyolcadikosok pedig a 15. helyen végeztek.

Az ötödikesek csapatával (Perleczky Fruzsina helyett Opál Kristóf utazott velünk) április 26-án utaztunk Seregélyesre, a döntő pedig másnap, április 27-én zajlott. A megnyitó után következett a verseny írásbeli fordulója, a felkészítő tanárok pedig ezalatt a Dinnyési-fertő madárvilágát szemrevételezték a Duna-Ipoly Nemzeti Park munkatársával. Délután a csapatoknak pontvadászat következett, késő délután pedig az eredményhirdetés a művelődési házban. Csapatunk az 5. helyen végzett, nagyon ügyesen teljesítették az igényes verseny feladatait. Este, vacsora után még részt vettünk egy Kékbegy-túrán, a madárdaltól hangos nádas mellett. Másnap, szombaton pedig a seregélyesi, erdélyi, kárpátaljai iskolásokkal együtt Tatabányára utaztunk, ahonnan Magyaroszág legnépszerűbb teljesítménytúrája, a Gerecse 50 indult. Csapatunk a többiekkel együtt a 10 km-es távra regisztrált, s a távot szintidőn belül teljesítettük – járt tehát a névre szóló oklevél és kitűző.

Fáradtan, de élményekkel gazdagodva indultunk hazafelé, s ha a seregélyesi iskola jövőre is megszervezi a versenyt, ismét indulunk egy úton…

Az eseményhez tartozó képgaléria