Látogatóink száma:

Mága-koncerten a felsőszeli gyerekek

Különleges meghívásnak tettek eleget a felsőszeli Széchenyi István Alapiskola tanulói, amikor részt vettek Mága Zoltán hegedűművész jótékonysági koncertjén Budapesten 2018. augusztus 21-én a Szent István bazilika előtti téren. 

Nyári szünet ide, rekkenő hőség oda, ha hívtak, menni kell. A Csalogány gyermekkar hét lelkes tagja Lénárt Krisztina karnaggyal és néhány szülővel vállalták, hogy a mátyusföldi színekben részt vesznek a "100 templomi koncert" második sorozatának budapesti díszelőadásán. A felkérés a zárószám, a nemzeti himnuszok eléneklésére vonatkozott.

Mága Zoltán és vendégei a kétórás koncerten a komolyzene gyöngyszemeiből adtak elő néhányat. A koncertsorozat célja az előzőhöz hasonlóan támogatást gyűjteni a tehetségek felkarolására, a nehéz sorsú gyermekek megsegítésére és egyházi épületek renoválására.

A szabadtéri előadás a kellemes nyári estén háttérben a monumentális székesegyházzal nagy élmény volt kicsinek és nagynak egyaránt. A felcsendülő zeneművek Kodálytól Pucciniig, ill. a magyar népdalkincs egy-egy darabja maradandó emléke lesz mindenkinek.

A mintegy száz Kárpát-medencei gyermekből összeállt kórus viseletben énekelte a székely és a magyar himnuszt. Jó érzés volt akkor ott a sok emberrel együtt magyarnak lenni!

Köszönjük a lehetőséget!

Az eseményhez tartozó képgaléria