Látogatóink száma:

Látogatás az Idősek Otthonában

2018. október 10-én délután a felső tagozatra járó hittanos és etikás tanulók válogatott csoportja Jakubecz Márta vezetésével ellátogatott az Idősek Otthonába Alsószelibe.

Nem fellépni, hiszen az oda szánt kultúrműsor ezen kívül valósul meg. „Csak” beszélgetni és közös sétára mentek. Kerekes széken vitték ki magunkkal friss levegőre a nehezen mozgó időseket - ismerkedést, párbeszédet kezdeményeztek. Valóságos kirándulás volt ez az idősek számára a faluban: közösen nézték meg a tájházat és az emlékművet.

Az otthon igazgatója, Morovics István köszönetet mondott a gyermekeknek és frissítővel kínálta meg őket.

Egy héttel később, október 17-én ugyanez ismétlődött meg Felsőszeliben, Komrhel Márta vezetésével. A gyermekek sétára vitték a felsőszeli otthonbeli lakókat, ellátogattak a temetőbe is. Az idős emberek úgy megörültek a tanulók társaságának, hogy egy héttel később, október 23-án újra visszavárták őket.  Ez utóbbi találkozás is igen meghitt, mondhatni megható volt.

Legközelebb majd tavasszal tervezi az iskola, hogy megismétli ezeket a látogatásokat.

Pedagógusi szemszögből azt reméljük, hogy a gyermekek érzelemvilágát fejlesztjük ezzel, felébresztve az idősek iránti tiszteletet, s az otthonban élőknek is örömteli perceket akarunk szerezni. Megható volt látni, ahogy az otthonban örülni tudtak e látogatásoknak. A gyermekek pedig büszkék voltak magukra, hogy megbízván bennük, őket választották ki az iskolában e komoly feladatra, végtelenül boldogok voltak, hogy segíthettek, mert jót cselekedni mindig felemelő. Utólag is megbeszéltük és feldolgoztuk velük mindazt, amit e délutánon tapasztaltak.

Az idősekre való odafigyelés tükör: megláthatjuk benne önmagunkat.

 

Az eseményhez kapcsolódó képgalériák:

2018_10_10 Tanulóink az alsószeli nyugdíjasotthon lakóival

2018_10_17 Séta a felsőszeli nyugadíjasotthon lakóival

2018_10_23 Tanulóink a nyugdíjasotthon lakóival