Látogatóink száma:

Tudományok Napja novemberben

Két rendezvényen vettünk részt az idén novemberben, melyek a tudományokhoz kapcsolódtak: az egyik Gútán zajlott, a Nagyboldogasszony Egyházi Iskolaközpont szervezésében, a másik pedig Nagyfödémesen, melyet az ottani Gregorovits Lipót Alapiskola rendezett meg.

2018. november 14-én nyolc tanulóval (8-9. osztályosok) vettünk részt Gútán a Tumomány Napja rendezvényen, előadásokon. Meghallgattuk Klobusitzky György remekbeszabott drogprevenciós, Juhos Sándor „Robosanyi” robotokról szóló, valamint Topál József, az MTA adjunktusának előadását Jó csoki-e a Facebook? címmel az internet- és facebook-függőségről.

2018. november 23-án egy négytagú csapattal Nagyfödémesre látogattunk, ahol a Tudományok Napja alkalmából szerveztek foglalkozásokat. Megtudhattunk hasznos ismereteket a méhek világáról, méhviaszból gyertyát készíthettünk, betekintettünk a kémia világába: mennyi cukrot tartalmaz a kóla, és mennyi C-vitamin található a homoktövisben, mérhettük a magok nedvességtartalmát, és maghatározót készíthettünk, megnéztük a csabrendeki általános iskolások robotbemutatóját. A foglalkozások végeztével a csapatok részére kvízversenyt szerveztek. Csapatunk a 11 jelenlévő csapat közül az 1. helyet szerezte meg Bedecs Patrik, Špód Balázs, Erdélyi Bálint, Fatura Brigita összetételben. Gratulálunk nekik!

Mindkét napon a tudományoké volt a főszerep, s persze a hallgatóké, tanulóké, akik ilyen módon nyertek betekintést ebbe a világba.

Az eseményekhez tartozó képgalériák:

2018_11_14 Tudomány Napja Gútán

2018_11_23 Tudmány Napja Nagyfödémesen