Látogatóink száma:

"Karácsonyi angyalok"

A Széchenyi István Alapiskola tanulói 2018. december 20-án hagyományos karácsonyi műsorral örvendeztették meg szüleiket, nagyszüleiket és a falu érdeklődő lakóit. 

Mindkét Szeli lakossága részéről évente nagy figyelem kíséri a gyermekek advent végi műsorát, most is megtelt a kultúrház.

A műsort Mihalovič Veronika és Bedecs Patrik Weöres Sándor egyik versével nyitották meg. Egyben ők voltak a műsor konferálói is, akiket Morovics Ibolya készített fel. Ezt követően az iskolai énekkar, a Csalogány következett – Lénárt Krisztina vezetésével -, dalaikkal, a szép hangszeres kísérettel karácsonyi hangulatot varázsoltak a színpadra.

A zeneiskolások műsorbetétjében Lóci Dávid és Horváth Zenkő Veronika léptek színpadra. Felkészítőjük a zeneiskola tanára, Gabriel Kudry volt.

A műsor egyik emelkedett pillanatát az igazgatónő és a Szülői Tanács elnökének ünnepi beszédei képezik. László Ildikó igazgatónő kiemelte, hogy az iskolában igyekszünk ilyenkor jobban egymásra figyelni. Ugyanígy a családjainkban is a másikra való fókuszálás a legfontosabb, ezáltal éljük meg a tettekre váltott szeretetet, ez életünkben a legnagyobb összetartó erő. Az igazgatónő után Horváth Judit, a Szülői Tanács elnöke szólalt fel, aki mindenkinek köszönetet mondott az egész évi munkáért, a pedagógusoknak és a szülőknek, valamint minden támogatónak.

A műsor a legkisebbek irodalmi színpadábak fellépésével folytatódott, ők az adventi négy gyertya történetét adták elő. Felkészítőjük Blazsek Beáta volt.

A felső tagozatos táncosok, a Höcögők tánccsoportja ezúttal magyarbődi táncokat mutatott be elsöprő sikerrel Molnár Beáta vezetésével. A táncosok új ruhákban léphettek fel, eredeti magyarbődi népviseletben, mindezt pályázati támogatásból sikerült megvalósítani.

A nagyok után ismét a kicsik következtek, énekkel, majd tánccal színesítve a műsort. Őket Simkó Mária készítette fel.

Idén 200 éves a Csendes éj, erről is megemlékeztek a szeli gyermekek, hiszen a zeneiskolát látogató tanulók zenés-énekes felállásban adták elő a híres karácsonyi dalt.

A műsort a felső tagozatosok irodalmi színpada zárta.Idei előadásuk a „Karácsonyi angyalok” címet viselte. Az összeállítás a karácsonyi vásár vidám hangulatát idézte, majd egyre inkább az ünnep fényét varázsolta a színpadra – szebbnél szebb verssel, énekkel. Az irodalmi színpad vezetője Nogely Mónika. Az érdeklődők a bejáratnál megvásárolhatták a Sulisok(k) című iskolai diáklap karácsonyi számát.

Az iskola karácsonyi műsora idén is megható és lélekemelő rendezvény volt. Köszönet illeti mind a tanulókat, mind felkészítőiket, hogy ezen a rendkívüli adventi estén segítették felkészíteni lelkünket az ünnepre.

Az eseményhez kapcsolódó képgaléria