Látogatóink száma:

Májusfaállítás

Falunkban régen a legény a szívének kedves lánynak úgy adta tudtára, hogy tetszik neki, hogy május elsejére virradó reggelre a kiválasztott lány kapuja mellett szalagokkal díszített fát állított a barátai segítségével.

Ez a szokás a múlt században már elmaradt, azonban a 90-es években felújította a helyi önkéntes tűzoltók szervezete mégpedig úgy, hogy a tűzoltószertár mellett állítanak fel egy központi májusfát. Ez jelképezi a tavasz, a szerelem eljövetelét. A májusfaállítás alkalmával az alapiskolások fellépése teszi emlékezetesebbé az eseményt.

Így volt ez most is, amikor 2014. április 30-án 17.00 órakor a táncosok feldíszítették szalagokkal az oda készített jegenyefa oszlopot. A tűzoltók kajmókkal, szekercékkel és kötelekkel ügyesen felállították a májusfát. Majd tánc és ének csendült a Dudvág-parti ideiglenes színpadon. A frissítő zápor ellenére sok fiatal és más érdeklődő tapsolt a kedves összeállításnak /a Topogók és a kisénekkar Simkó Mária vezetéséve, ill. a Höcögők tánccsoport Molnár Beáta irányításával/.

A sátraknál frissen sültek és finom bográcsgulyás ínycsiklandó illata vonzotta a közönséget.

A továbbiakban utcabál várta a fiatalokat. A hagyományápolás ilyen módja minden évben összehozza a falu lakosságát életkorra való tekintet nélkül.

Az eseményhez tartozó képgaléria