Látogatóink száma:

Rendhagyó irodalomóra anyák napja alkalmából

A felsőszeli Széchenyi István Alapiskola 2014. május 2-án rendhagyó irodalomórát szervezett a közelgő anyák napja alkalmából. A helyi művelődési ház zsúfolásig megtelt, nemcsak az édesanyák, a nagymamák, de más családtagok is eljöttek megnézni a különleges irodalomórát. 

Azért volt különleges, mert az iskola "Nagy könyv" pályázatából az egyes osztályok a számukra legérdekesebb külföldi ifjúsági könyv egy-egy részletét jelenetként mutatták be. Emellett kiselőadást is tartottak a kiválasztott műről, annak szerzőjéről. A közönség nagy figyelemmel hallgatta a számítógépes bemutatókat és a jeleneteket. Ötletes megoldások, rátermett szereplők váltakoztak a színpadon.

Az ötödikesek Mark Twain: Tom Sawyer kalandjaiból mutattak részletet, a 6. évfolyam Verne Gyula: 80 nap alatt a Föld körül c. munkáját dolgozták fel, a hetedik osztályosok L. Carroll: Alice Csodaországban c. művét választották, a 8. A-sok J.R.R. Tolkien: A Gyűrűk Ura - A Gyűrű Szövetsége c. könyvéből mutattak be egy részletet. A 8.B csapata Scott Fitzgerald: A nagy Gatsby c. regényét tartotta a legjobbnak, a 9.A osztály W. Shakespeare: Rómeó és Júlia c. drámáját dolgozta fel, a 9.B osztály tanulói pedig Victor Hugo: Nyomorultak c. regényéből játszottak el egy jelenetet.

Virágcsokor helyett értékes irodalmi élményben volt részük a megjelenteknek. Köszönet ezért a pályázat kiötlőjének, Morovics Ibolyának és a többi magyar szakos pedagógusnak.

Az eseményhez kapcsolódó képgaléria