Látogatóink száma:

DIGIŠKOLA

Az idei tanévben bekapcsolódtunk a DIGIŠKOLA elnevezésű projektbe, melynek célja a modern technológiák felhasználása a tanítás folyamatában.

A projekt eredményeként interaktív táblához, számítógéphez, táblagépekhez jutottunk. Azoknak az iskoláknak, melyek bekapcsolódtak a projektbe, két videofilmet kellett készíteniük.

Az egyik kisfilmünk Alsószelit mutatja be, a felvételeket táblagépek segítségével hatodikosaink készítették a régiós napon, mikor a falu nevezetességeivel ismerkedtek. A felhasznált anyagból készült a videó, melynek narrátora Jalili Linda (6. oszt.) volt, a szöveget és a feliratozást Mészáros Magdolna tanító néni segítségével hoztuk tető alá, zenéjéhez pedig Pónya Ferenc Dániel, 4. osztályos tanuló zongorajátékát használtuk fel.

A Bemutatjuk Alsószelit c. kisfilm megtekinthető itt.

Másik filmünk a „Tanulok, tanítok” témához készült. Benne nyolcadikosaink, Rehák Bettina és Dobossy Sára mutatják be osztálytársaiknak a kromatográfia (a festékek színekre való bontása) alapjait. A lányoknak a kísérlethez László Ildikó nyújtott segítséget.

A Kromatográfia alapjai c. kisfilm megtekinthető itt.