Látogatóink száma:

Honfoglalás, Dél-Amerika, Jomili kockák és a Széchenyi-kupa

Az idei, XIV. Széchenyi Napok második napján, október 8-án az iskola falain belül és az iskolaudvaron különféle foglalkozásokon vehettek részt a tanulók. Ezek között volt a nagyobbak számára rendhagyó történelemóra a honfoglaláskori viseletekről és a világháborúkról Kovács Csomor Endre előadásásában.

Párhuzamban ezzel baranta-bemutatók zajlottak, ahol ki lehetett próbálni az ostorcsattogtatást, a kardozást és az íjászatot Francisti László, az alsószeli Zele törzs vezetője és tagjai (Tirinda Mátyás, Pleva Zsófia) jóvoltából. Egy másik helyszínen a tanulók a Jomili kirakókocka rejtelmeivel ismerkedhettek meg. Iskolánk igazgatónője, László Ildikó pedig izgalmas és lebilincselő képes beszámolót tartott dél-amerikai útjáról. Közben a műfüves pályán a focicsapatok versenye zajlott a Széchenyi-kupáért. A tallósi, jókai, peredi és galántai diákok versengtek a felsőszeli hazaiakkal és a helybeli szlovák iskola csapatával. A kupa idén a galántai focicsapathoz került. A focibajnokság eredményhirdetésével zárult ez a színvonalas előadásokkal, foglalkozásokkal teli nap.

Iskolánk igazgatósága köszönetét fejezi ki:

Ing. Dobosy Pálnak, és a felsőszeli Községi Hivatalnak a kaposszekcsői vendégeink utaztatásáért és megvendégeléséért

Mgr. Berényi Józsefnek a budapesti kiránduláshoz nyújtott segítségért

Bc. Roman Buriannak a Jomili játékkockák bemutatásáért

Francisti Lászónak és a Zele törzs tagjainak a baranta foglalkozásokért

A Bethlen Gábor Alapkezelő Zrt. által kiírt pályázatból valósultak meg az utazások Széchenyi nyomában (Bécs, Pozsony, Budapest).

 Az eseményhez tartozó képgaléria