Látogatóink száma:

Karácsonyi műsor Felsőszeliben

A Széchenyi István Alapiskola 2016. december 21-én hagyományos karácsonyi műsorral ajándékozta meg a szülőket, nagyszülőket és az érdeklődő közönséget.

Az adventi időszak kiemelkedő eseményének számít ez a rendezvény, mert – ahogy a szülők mondják – a műsor teremti meg számukra a karácsonyi hangulatot, lélekben felkészíti őket a közelgő ünnepre. Mindkét Szeli lakossága részéről nagy figyelem kísérte a gyermekek műsorát, amit a zsúfolásig megtelt kultúrház látványa is bizonyított.

A műsort Mihalovič Veronika szavalata és a kicsik énekkara karácsonyi dalokkal nyitotta meg – őket Morovics Ibolya és Simkó Mária készítette fel. Ezt követően a zeneiskolások műsorbetétje következett.A fellépő tanulók a következők voltak: Lóci Dávid, Pónya Ferenc Dániel, Takács Eliška, Takács Beáta, Horváth Zenkő Veronika, Kontár Máté, Németh Natália és Lavu Szimona. Felkészítőik a zeneiskola tanárai, Gabriel Kudry és Igor Bečár voltak. A komoly kezdés után vidámságot vittek a színpadra az ötödikes lányok modern táncukkal, melyet Morovics Ibolya tanított be velük.

A műsor elmaradhatatlan része az igazgatónő és a Szülői Tanács elnökének ünnepi beszédei. László Ildikó igazgatónő a nézőkhöz szólva rámutatott arra, hogy az iskolában egy nagy közösséget alkotunk, és csak szeretetteljes szívvel lehet felszabadultan, igazi örömmel ünnepelnünk. A közös munka mindig csodákra képes, s mindezt megkönnyíti a szeretet – ez az igazi kohézió mindannyiunk életében. Az igazgatónő után Horváth Judit, a Szülői Tanács elnöke szólalt fel, aki szintén az ünnep lényegéről elmélkedett, majd mindenkinek megköszönte egész évi odaadó munkáját.

A műsor a Csalogány énekkar produkciójával folytatódott. Az énekesekkel Mészáros Magdolna és Lénárt Krisztina foglalkozik.

A kisebbek irodalmi színpada most egy bájos és tanulságos mesével lépett színpadra, az ő felkészítőjük Pónya Zsuzsanna volt.

A felső tagozatos táncosok Höcögők tánccsoportja tardoskeddi táncokat mutatott be Molnár Beáta vezetésével. A nagyok után ismét a kicsik következtek, ők is tánccal színesítették a műsort. Őket Simkó Mária készítette fel.

A szeliek minden iskolai műsoráta felső tagozatosok irodalmi színpada zárja.Ideielőadásuk a„Nincs karácsony szeretet nélkül” címet viselte. Az összeállítás már az ajtónkon kopogtató Megváltó által közvetített fényeket idézte – szebbnél szebb verssel, énekkel. Az irodalmi színpad vezetője Nogely Mónika. Az érdeklődők a bejáratnál megvásárolhatták a Sulisok(k) című iskolai diáklap karácsonyi számát. A műsor gyermekkonferálói Mihalovič Veronika és Lóci Dávid voltak.

Iskolánk karácsonyi műsora ezúttal is nagy sikerű rendezvény volt, a gyermekek színvonalas produkcióit óriási tapssal jutalmazta a közönség. Köszönet a tanulóknak és felkészítőiknek, hogy ilyen különleges ajándékot készítettek számunkra, felidézve lelkünkben az ünnep varázsát.