Látogatóink száma:

Nagy Könyv - Móricz Zsigmond műveiből

2019. május 24-én délelőtt rendeztük meg - immár nyolcadik alkalommal - Iskolánk Nagy Könyve rendezvényünket. Idén szakítottunk a hagyományokkal, nem volt verseny, nem hirdettünk győztest.

Bővebben...

"Csillagoknak teremtője..." népdalverseny tizennegyedszer

"Mélyebb zenei műveltség mindig csak ott fejlődött, ahol ének volt az alapja. A hangszer a kevesek, kiváltságosak dolga. Az emberi hang, a mindenkinek hozzáférhető, ingyenes és mégis legszebb hangszer lehet csak általános, sokakra kiterjedő zenekultúra termő talaja." (Kodály)

Bővebben...

Ősi Tudás - Felvidéki Rovásírás-Vetélkedő és Műveltségi Találkozó döntője Gútán

A Csallóköz egyik legrangosabb és legszebb iskolája, a Gútai Magyar Tannyelvű Magán Szakközépiskola adott otthont a Felvidéki Országos Rovásírás-Vetélkedő és Műveltségi Találkozó döntőjének.

Bővebben...

Helytörténeti előadások

A MENTOR, a Felvidéki Tehetségsegítő Tanács legutóbb 2019. április 30-án Szencen tartott konferenciát a környék diákjainak szereplésével, akik helytörténeti kutatásaik eredményeiről számoltak be.

Bővebben...

Természetjáróink a Kis-Kárpátokban

Természetjáró szakköröseink 2019. május 11-én a Kis-Kárpátokban túráztak. A vonatról a Vaskutacska megállóhelyen szálltunk le, majd kis keresgélés, kérdezősködés után megtaláltunk az „elrejtett” sárga jelzésű turistautat, amely a Zerge-hegyre vezetett bennünket.

Bővebben...

Indulj el egy úton... döntő Seregélyesen

2019. április 26-án lezárult az Országos Kéktúrához kapcsolódó Indulj el egy úton... elnevezésű honismereti – turisztikai verseny.

Bővebben...

Körzeti rovásírás-vetélkedő Csallóköz szívében

Dunaszerdahelyen a Szabó Gyula Alapiskola adott otthont 2019. április 17-én a nyugati körzeti rovásírás-vetélkedőnek.

Bővebben...